19 Kasım 2007

Yapı Kredi, Banca di Roma İstanbul Şubesi'ni devralıyor

Yapı Kredi Bankası, Unicredit Group bünyesinde yer alan Banca di Roma S.P.A. (Merkezi Roma) İstanbul Şubesi'ni 31 milyon 20 bin YTL bedelle devralıyor. Banka, devir işlemlerine başlanabilmesi için ilgili mercilere müracaat edecek.
Yapı Kredi Bankası'ndan İMKB'ye yapılan açıklama; (16.11.2007) yapılan yönetim kurulu toplantısında, Yapı Kredi'nin de içinde bulunduğu Unicredit Group bünyesindeki Banca di Roma S.P.A. (Merkezi Roma) İstanbul Şubesi'nin 31 Ağustos 2007 tarihli bilançosunda yer alan ve işletmeye daimi şekilde tahsis olunan (özkaynakları, ticaret unvanı ve faaliyeti ile ilgili lisanslar ve izinler ile devir tarihine kadar tahakkuk eden vergi, resim, harç, prim, ceza ve sair yasal yükümlülükler hariç olmak üzere) aktif ve pasifiyle birlikte işletmenin devri yoluyla devralınmasını kararlaştırdı.
İşletme devrinin Deloitte Danısmanlık tarafından hazırlanan 15 Ekim 2007 tarihli bağımsız değerleme raporu uyarınca belirlenen 31 milyon 20 bin YTL üzerinden gerçekleştirilmesine ve İşletme Devir Sözleşmesi'nin Yönetim Kurulu'nu temsilen herhangi iki Yönetim Kurulu üyesi tarafından imzalanmasına karar verildi.
Devir işlemlerine başlanabilmesi için mevzuat uyarınca ilgili yasal mercilere müracaat etmeyi kararlaştıran banka yönetim kurulu, Banca di Roma S.P.A. (Merkezi Roma) İstanbul Şubesi'nin faaliyet gösterdiği Maslak'taki Noramin İş Merkezi'nde bulunan gayrimenkulün devralınması işlemlerinin de ilgili tapu sicil müdürlüğü nezdinde gerçekleştirilmesine karar verdi.

Hiç yorum yok: