19 Kasım 2007

Banka sınavında dikkat edilmesi gerekenler.

Arkadaşlar, bu sınavları,bankaların anlaşmalı olduğu kurumlar, bankadan bağımsız olarak yapıyor. Bu yüzden yazılı sınavlarda kesinlikle torpil olmayacağını bilmelisiniz.
Bu sınavlarda önemli olan şey, zamanla yarışmak...Sınavda, binlerce kişiyle yarıştığınızı düşünüp telaşlanmak yerine, kendinizle yarışın.

Soruları çabuk ve doğru yapmanıza bakıyorlar. mesela, 60 adet soru ve yaklasık 12 dk da çözmeni istiyorlar.Bunlar sadece yetenek sınavında. Bunun dışında bellek sınavı da var.
3 başlık altında bellek sınavı yapılıyor:
1)sayısal bellek
2)sözel bellek
3)görsel bellek

1) sayısal bellek : Yaklaşık 20 adet sayılar 1 dk bakarak ezberlemenizi istiyorlar.sonra kapatıyorlar o sayıları.8 dk için de hangisidir diye 20 soru veriyorlar. örn:10100110 bu tarz bir sayıyı hatırlamanı istiyorlar

2) görsel bellek: burda resimler ve isimleri var. yine 1 dkda bunlara bakıp hafızanıza kaydediyorsunuz. Ve sonra 1,5 dk. içinde resimlere bakıp kim olduklarını hatırlıyorsunuz.ve şıklara işaretliyo

3) sözel bellek: kelimeler ve karşılıklarını vermişler yaklaşık 20 çift.bunlara yine 1 dk ka baktırıp kapatıyorlar onların eş anlamlarını soruyorlar.

Hiç yorum yok: